Luzern  Dagje rustig aan. 

Vandaag een keer geen wandeling van A naar B. Rustig opgestaan en boven bij de studenten gaan ontbijten.

Daarna de papieren gepakt en een schema proberen te maken. Ik blijf nog 3 nachten  in dit jeugdhotel. Van hieruit ga ik met de trein naar de etappeplaatsen. Hoef ik niet meer na te denken over de slaapplaats. En hierna kan ik aan de andere kant van het meer ook weer in een jeugdhotel slapen om van daaruit dezelfde aktie te ondernemen. 

Vandaag in de stad rondgewandeld en ne als een toerist gedragen. Genoten van het mooie weer en de mooie uitzichten. Ook de beroemde houten brug heb ik bewandeld. 

 

  

Het wordt tijd om de pas en de tickets voor de treinreizen te regelen. Op het station wordt ik al snel geholpen. Op het moment dat de betaalpas in de  lezer zit treed er een grote stroomstoring op. De pas zit in de lezer. En zonder electra blijft dat ding ook daar. De bediende wordt er erg zenuwachtig van. Maar de noodstroom wordt her en der ingeschakeld en even later is ook dit weer een probleem minder. 

Ik besluit om even op de perrons bij de treinen en de locs te gaan kijken.   Al snel ben ik in contact met een van de machinisten en heb ik voorgesteld zijn job even over te nemen. Dat vond hij een goed idee. En zo weer een ervaring rijker. 

   
 

En zo heb ik een rustig dagje fijn kunnen afsluiten.